Oti̇zmde Göz Kontağı
Buradasınız: Anasayfa / Blog
12 Ağustos 2021, Perşembe
Otizmde Göz Kontağı
Otizm Göz Kontağın da Rehber olacak 3 Altın Yöntem :
Otizmde Göz Kontağı

Otizm Göz Kontağın da Rehber olacak 3 Altın Yöntem :

1. Bekleme Becerisi ; Sandalye ve ya sınırı belli olan bir bölge de belli bir süre oturma ya da bekleme çalışılır. Bir süre belirleyip ve o süre zaman zaman arttırılarak beceri başarısı kuvvetlendirilir. Süreyi hafif yüksek sesle sayarak tutmak çalışma başarısına etki edecektir.

2. Nesne Takibi ; Bekleme çalışmasıyla belirli bir başarıya ulaştıktan sonra karşı karşıya oturularak bir nesne belirleyerek sağa - sola, aşağı - yukarı gezdirerek göz kaçırmadan takip edilmesi sağlanır. Zamanla takip süresi arttırılırsa beceri başarısı da artar. Örn. Kalem, oyuncak, çubuk kraker gibi pekiştireçler olabilir. İlgisinin olduğu nesne ve ya yiyeceklerin seçilmesi sonuca etki eder.

3. Göz göze kontak : İlk 2 Adım da başarı elde ettikten sonra karşı karşıya gelerek göz göze temas sağlamaya çalışılır ve temas başladığında biraz yüksek sesle saymaya başlayarak temasın 10 sn boyunca sürdürülmesi sağlanır ve süreyi arttırmaya devam ederek göz kontağı süresi uzatılmaya çalışılır. İlk düz bakışla başlayıp ilerleyen zamanlarda temastan kopmadan saymaya devam ederken göz kaçırarak takip ve göz göze kontağın kuvvetlenmesi için egzersizler yapılır.
.
NOT : Her egzersiz ve beceri çalışılırken sonuca ulaşarak çalışmayı bitirmek ve sonuç aldığımızda pekiştireç kullanarak çalışmayı pekiştirmek çok önemli.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
whatsapp