Oti̇zm Eği̇ti̇m'i̇n Hi̇kayesi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
12 Temmuz 2023, Çarşamba
Otizm Eğitim'in hikayesi
Otizm Eğitim'in hikayesi

İRFAN AKGÜN KİMDİR? VE OTİZM EĞİTİM KURULUŞ HİKAYESİ

Ailem Aslen ıspartalı olsada 1994 istanbul Zeytinburnunda dünyaya gözlerimi açmışım. istanbul doğumlu olsamda Çocukluğumun büyük bir kısmını lise dönemime kadar ailevi sebeplerden dolayı kırklarelinin küçük bir köyünde geçirdim. Çocukların çocukluk dönemini en doğal haliyle yaşadığı, çocukların hastanelerde değil sokaklarda büyüdüğü bir çocukluk geçmişine sahibim. 8 yaşından beri çeşitli branşlarda başarılar elde eden bir spor hayatımdan dolayı Üniversiteyi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okudum. Okul dönemimde kendimi meslek hayatıma hazırlamak amaçlı özel çocuklara yönelik eğitim veren alanında öncü olan bir kurumda eğitmenlik yapmaya başlayarak otizm’le tanıştım. Sonrasında çalıştığım kurumda kendimi alanın bölümlerinde geliştirirken çoğu şeyi kendisinden öğrendiğim aydın kaynak hocamla birlikte bir çok başarılı çalışma ve projelerde yer aldım. İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi bölümüyle ve çeşitli çocuk gelişimi alanlarında yetkinlik sağlayan sertifikalarla akademik seviyemi taçlandırdım. Rabbime şükürler olsun ki herşeyin güzel gittiği bu dönemde evlilik sürecimle birlikte çocuklarım gibi gördüğüm öğrencilerimin yanında kendi evladımı da kucağıma almak nasip oldu. İlk çocuğumda bir çocuğun gelişim basamaklarını evre evre yakından birebir gözlemlememle birlikte alana bakış açım eğitici gözüm yavaş yavaş değişmeye başlamıştı.

Özellikle 6 yaş ve üstü çocuklarda gerçekleştirdiğim öğrenci çalışmalarında gözle görülür gelişimlere imza atmanın nasip olmasıyla birlikte eğitici eğitmenliği ve danışmanlık desteği verebilen bir mevkide çalışmalarımı devam ettirdim. Adım adım kendimi sürekli geliştirerek bir üst basamağa taşıdığım bu meslek hayatımda artık yöneticilik adımını atmak kaçınılmaz olmuştu. Ama bu atılacak adım alandaki gözlemlerimle birlikte sıradan bir proje olmasından ziyade farklı bir metodda olmasını istiyordum. Evet çok zor olacağı kesindi ama elde ettiğim tecrübeler sonucunda Otizm Eğitimin kıvılcımlarını oluşturacak başlıklar tek tek oluşuyordu.

Peki bu sistemi oluşturacak olan başlıklar nelerdi ?

Farklılığını öne koyacak olan kısımlar neler olmalıydı ?

Otizm Eğitimi, Otizm Eğitim yapan neydi ?

EVET ŞİMDİ SİZLERE ALANDA ÖNCÜ BİR MARKA HALİNE GELEN OTİZM EĞİTİM İN GELİŞİM HİKAYESİNDEN BAHSEDİCEM..

Doktorların sadece 4 yaşından sonra tanı koyabildiği 4 yaşına kadar sadece yaşıtlarıyla vakit geçirmesin önerildiği aile kabul ediş süreciyle birlikte 6 yaşına kadar geçen kayıp süre zarfından sonra sadece özel eğitim merkezlerinde ve yaşam liderliği eğitim merkezlerinde eğitime başlama seçeneğinin olduğu bir dönemin değişim sürecidir otizm eğitim

Evet ilk olarak bu oluşumu sağlayacak olmazsa olmazları belirlemeyle başladık çalışmalara..

Eğitim kalitesi üst seviyede olmalı, kendi çocuğumu eğitim aldırmak isteyeceğim bir eğitim merkezi olmalıydı buda  ancak kaliteli profesyonel eğitmenlerin olmasıyla mümkündü.

O yüzden otizim eğitimin ana kadrosunda farklı alanlarda başarılar sağlamış, çocuklarla eğitim ilişkilerinde yaklaşımlarına güvendiğim berkay kızılboğa ve ramazan Şarapçıoğlu hocalarımın kapısını çaldım ve sonuç o günden bugüne devam eden birliktelik.

Benim için ilk etapta profesyonel eğitim verecek eğitim kalitesine güvendiğim iki eğitmen yeterliydi.

İkinci kısım ise kaliteli eğitmenlerin eğitim verebilmesi için donanımlı bir eğitim merkezi olmasıydı merkezi konumda ulaşımı kolay ve yapısal özelliği sütüdyo eğitimi tasarımına uygun olmalıydı.

Tabi ki donanımlı bir eğitim merkezinin en önemli özelliği farklılığını üst seviyeye taşıyacak olan materyal çeşitliliğini sağlamaktı. Özenle seçilmiş materyallerle sınıflarımızın dizaynını oluşturduk.

Ve son olarak ultra donanımlı merkezi konumda yer alan içerisinde kaliteli eğitimlerin verileceği bu eğitim akademisini sizlere tanıtıp otizm alanında farkındalık oluşturmak için profesyonel medya ekibi oluşumunu sağladık.

Başarılı bir başlangıç için farklı bir sistemin oluşumu için tüm gereklilikler sağlanmıştı şimdi sıra çalışma ilkelerimizi, hedef kitlemizi, hizmet vereceğimiz uzmanlıkları sunmaktaydı.

Öncelikle çocuk gelişiminde altın çağ dediğimiz telafisi olmayan zamanların geçtiği sıfır altı yaş erken çocukluk dönemine yönelik yaş grubumuzu belirledik.

Asıl uzmanlığımızın olduğu dil gelişiminden bilişsel gelişime psikomotor gelişiminden dikkat ve odaklanma sürelerinin uzamasına kadar önemli rol oynayan uygulamalı davranış analizi ile destekli hareket eğitimi seanslarında eğitimlerimize başlayarak çocuk gelişiminin en temel basamağına dokunmuş olduk.

Ailelerin hem akıllarında bir şüphe kalmaması için hem de yaptığınız çalışmaları birebir gözlemlemeleri için kameralı ortamda aile bekleme salonumuzu oluşturduk bununla birlikte her ders sonunda yapılan çalışmaları ailelerimize aktarıp evde destek programları sağladık.

Kadromuza Ufuk Yalçın ve Furkan Bayraktar gibi alanda kendini kanıtlamış tecrübesiyle öne çıkmış hocalarımızıda dahil ederek kısa sürede sayısız öğrenci de mükemmel değişimler sağlayarak artık şehir dışı ve yurt dışı talepleri ile önce tüm Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya eğitimlerimizi sunmaya başladık.

Emin adımlarla ilerleyen otizim eğitim artık taleplere yetişemez ve idari yapılanmayı sağlıklı bir şekilde yürütemeyecek yoğunluğa ulaşmıştı nasıl bir düzenleme yapsak da daha çok çocuğa ulaşacağımız bir seviyeye taşısak diye düşünürken Efe Bey’in idari yapılanma desteği üzerine ortaklık teklifi ile karşılaştım kendisiyle uzun yıllardır dostluğumuz olduğu için tabii ki şaşırmakla birlikte çok sevindirici bir teklifti. Radikal bir karar alarak Efe beyle ortaklığımızın adımlarını attık ve kurumsal ilerlemeye yönelik şahsının yaptığı dijital çalışmalar ile kurduğu ve yetiştirdiği ekibiyle OTİZM EĞİTİM hızına hız kattı.

İsterseniz gelin bu sürecin devamını kendisinden Efe beyden dinleyelim..

 

Efe SARIHAN kimdir?

Merhabalar ben Efe SARIHAN.  1993 İstanbul doğumluyum aslen Rizeli olsam da Beykoz’da bir balıkçı köyünde poyrazda büyüdüm. Makina mühendisliği yanında finans yönetimi yüksek lisansı gördüm. Ama işine aşık olmuş öğrencilerinin resimlerini telefon kapaklarında saklayan otizmli bireylere sporun neler kattığını butun alana ispat etmis büyüklerimizin el uzatmasıyla Rabbime hamdolsun ki OtizmAnka ile iş hayatıma bu alanda başladım. Kaderin cilvesidir ki otizmi keşfetmeye başlarken çok yakınımda, ailemde de otizmle tanıştım. Bu mücadelenin çocuklarımızdan öte bir aileye bir anneye bir babaya dokunduğunu görmek bir kez daha şükretmeme sebep oldu. Ama çok daha ötesini Rabbim bana bir evlat bağışladığında, baba olduğumda anladım. O zamana kadar 5 sene boyunca yaptığım işin kıymetini değerini anlamadığımı evladımı kucağıma aldığımda anladım... Bugün alanda 8 seneyi devirmiş bulunmaktayım. Tabi ki hala baba olmayı anlamış olsam da özel bir çocuğun özel bir babası ailesi olduğumu anlamış değilim..

 

PEKİ EFE SARIHAN 'IN OTİZM EĞİTİM HİKAYESİ NASIL BAŞLADI?

Tarih 21.03.2021 i gördüğünde benim hayatim içinde bir dönüm noktası oldu. İrfan hocamla uzun zaman öncesinde birlikteliğimiz olsa da Otizm Eğitim defteri benim için mart2021 de başladı. Tabi ki İrfan hocanın hikayesinde okuduğunuz gibi Otizm Eğitim artık bir marka olmaya, alanda bambaşka bir sayfa açmaya ve erken yaştaki çocuklarımıza/bebeklerimize dokunmaya devam ederken bu büyümenin kurumsal bir yapı haline gelmesi de naçizane bize nasip oldu. Tabi ki kurumun devamlılığı için daha profesyonel bir çalışma ruhuna dönmek ve maddi manevi bir temele oturmak, daha da önemlisi dünyaya açılmak için bir sistemin, bir düzenin kurulmasi gerekiyordu. Ve kendi adıma oluşması gereken ilk sistem idari işlerle eğitimi bir birinden ayrılıp daha objektif ve şeffaf bir hale gelmeseydi. Eğitimi konuşan, çocuğun eğitimini planlayan bir kişinin bu konunun maddi kısmına bulaşmaması gerekirdi. Bazen maddi zorlukların, kaygıların yaşandığı dönemlerde çocuğun Eğitim planlaması maddi bir beklentiye dönüşür ve Otizm Eğitim ismi diğer kurumlardan ayrılamazdı.  Bu nedenle önceliğim idari isler ile eğitimi ayırmak oldu ve başardık. Bununla beraber dünya da ilk kez sadece ve sadece erken çocuklukta hareket eğitimi veren bir merkezin temelini atmak çok zor oldu. Hiçbir bakanlıkta yeri olmayan adı koyulamayan bu sistemi herkesin için Spor sloganıyla 13 aylık bir bebeğe/ çocuğumuza kadar indirdik. Ve alanda öncü olduk.

 

aylık, 3 aylık değerlendirmeler, gelişim formlarının dijital analizi ve bununla beraber şikayet hattı ve kurumsal takip sistemlerini oluşturarak 5 şubede aynı kalite aynı memnuniyeti aynı heyecanı ve aynı düzeni sağlamak bizlere nasip oldu. ELHAMDÜLİLLAH

 

BUGUN OTIZM EGITIM'İN ; EGITIMI DUNYAYA ORNEK OLARAK ORTAYA KOYULAN ALMANYA DA BIR DOKTOR TARAFINDAN TAVSIYE EDILMESI NELER BASARDIGIMIZIN İSPATIDIR.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
whatsapp